Zdravie už dnes. Wellness ...alebo Ako sauna dušu i telo lieči

December. Zima. Skrehnuté prsty a líca vyštípané do červena. Chlad nemilosrdne zachádza aj pod ten najhrubší sveter a ani niekoľko šálok horúcej čokolády denne vás nedokáže dostatočne zahriať. Teplo spod rannej vyhriatej periny je neprenosné a teplomer nie a nie dať sa obmäkčiť.
Nastupuje PLÁN „S“...

Saunovať sa. Mmmm, to znie ako balzam na dušu, skoro ako slniť sa počas letných mesiacov. Zažiť to teplo na vlastnej koži, uvoľniť sa, zrelaxovať, zmeditovať, na chvíľočku sa zastaviť. Odpočinúť si po náročnom dni alebo nabrať sily pred tým zajtrajším. Kto by mohol odolať takej hrejivej ponuke?

Každý milovník tepla si tu príde na svoje, získa energiu, pozitívne sa naladí, odíde spokojnejší i zdravší. Pretože sauna nie je len o príjemnom teplúčku a oddychu. Prospieva psychickej pohode, no na druhej strane zoceluje aj naše telo. Ak trpíte bolesťami chrbta či svalstva alebo je vaša imunita oslabená, je sauna tým správnym rozhodnutím práve pre vás. Opakované prehrievanie a ochladzovanie zbaví vaše telo toxínov, posilní imunitný systém a chrípky či angíny si na vás počas zimných mesiacov tak ľahko neprídu.

Sauna je skrátka skvelou prevenciou proti chorobám, a tí z vás, ktorí začali už na jeseň, sú v posilňovaní svojej imunity o krôčik napred.

To však neznamená, že na to, čo sme mali urobiť včera, je dnes už neskoro. Práve naopak, čím skôr sa do saunovania pustíte, tým lepšie. Neodkladajte tento svetovo obľúbený rituál, jeho účinky sú skoro až zázračné. Saunovanie zlepšuje prekrvenie tela a pokožky, uvoľňuje svalové kŕče, pomáha nám zvyknúť si na veľké teplotné rozdiely počas zimných mesiacov, priaznivo pôsobí na pleť... No nie je skrátka dokonalá? A ak si po saune ešte zájdete aj na masáž, odídete ako znovuzrodení.

Doprajte si toto zdravé teplo aspoň raz za dva týždne a zima pre vás nebude neznesiteľným ročným obdobím. Vyzrite na ňu a zabojujte proti chladu práve saunovaním. Bonusom pre vás bude krásna pokožka, odolnosť, otužilosť i dobrá nálada. Presne to, čo v týchto studených mesiacoch všetci hľadáme.

Neodkladajte preto nevyhnutnú relaxáciu a doprajte svojmu telu tieto lákavé procedúry. Príprava na vianočné sviatky, mínusové teploty, stres v práci či blížiace sa skúškové obdobie, to všetko sú zaťažkávajúce skúšky na náš organizmus, ktorý mnohokrát nešetríme a nechávame ho dôjsť až na okraj svojich síl. Preto šup osušku do kabelky, nechajte starosti starosťami, veď predsa nikam neújdu, a sladké ničnerobenie v saune či na masáži si užite plnými dúškami. Veď zajtra je tu opäť ďalšie studené ráno. Vykročte teda doňho odolnejší, zdravší a usmiati a aj ono sa usmeje na vás.

Kde nás nájdete

Olymp Health Club
Business Centrum Aquapolis
Piešťanská 3
917 01 Trnava

   

Otváracie hodiny

Pondelok až piatok: 6:00 - 22:00
Sobota, nedeľa, sviatky: 8:00 - 22:00

Užitočné informácie

Prečítajte si

Olympclub.sk > Olymp Health Club Trnava > Články > Zdravie už dnes. Wellness ...alebo Ako sauna dušu i telo lieči